FAQ

Home > FAQ

FAQ

Er du et legitimt selskap?

Vi er en profesjonell postordre service lisensiert for å selge og distribuere farmasøytiske produkter. Vi har blitt etablert i over 5 år, og leverer originale, høy kvalitet anabole steroider og kroppsbyggingsrelaterte produkter, reseptfrie over Internett.

Hva er kvaliteten på produktene dine?

Alle våre produkter er 100% originale, kommer direkte fra verdensberømte medisin distributører, og du føler dette fra første injeksjonssprut eller fra den første kategorien. De merkene vi håndterer er Alpha Pharma, BioScience GmbH, British Dispensary, British Dragon, GenSci, LA Pharma, Max Pro og mange andre.

Er det lovlig å kjøpe disse produktene?

Siden lovene er forskjellige fra land til land, anbefaler vi deg å kontakte en kvalifisert advokat angående regelverk og restriksjoner i ditt land.

Trenger jeg reseptbelagte ordre?

Et resept er IKKE nødvendig for å bestille våre produkter

Hvor lenge er hele bestillingsprosessen og frakt?

Ordrebekreftelse med listen over kjøpte produkter sendes til kontaktadressen din når bestillingen er plassert.
Når betalingen er mottatt, behandler og sender vi bestillingen din innen opptil 2-5 virkedager. Frakttidspunktet avhenger av ulike faktorer som metode for frakt, posttjeneste effektivitet, fortolling, internasjonal transitt mv. Derfor kan vi bare gi deg en tilnærming basert på vår statistikk og tidligere erfaring.

Vanligvis frakt til USA (hvor de fleste våre kunder kommer fra) tar fra 7 til 15 virkedager når sporingskoden er gitt.

Hva er maksimumsbeløpet jeg kan bestille på en gang?

Vi har ingen begrensninger på hvor mye du kan bestille. Du bør imidlertid konsultere en kvalifisert person angående mengden du vil bestille, siden det kan være importregler for disse spesifikke produktene i mengde.

Vi anbefaler vår første gangsklient å gjøre et testkjøp, og etter at du ser at du er fornøyd med våre tjenester, vil vi gjerne gi deg mer.

Våre betalingsmetoder

Vi er en av de få online steroider som aksepterer betaling med store kredittkort.

Men vi foretrekker førstegangsklienter for ikke å legge inn bestillinger for mer enn 750 dollar ved hjelp av kredittkortet. Første gang klienter med bestillinger på mer enn 750 dollar anbefales å betale via bankoverføring eller pengeoverføring (som Moneygram) eller bitcoins. Disse betalingsmetodene krever ingen bekreftelse, og kunder som bruker dem, får 10% rabatt på dyre bestillinger hver gang de betaler ikke via kredittkort.

Våre andre gang kunder får rabatt på hver ny ordre og er velkommen til å betale via kredittkort for ethvert beløp.

Hvordan betalingen min behandles?

Når du har sendt inn betalingen via kredittkort, kan det hende at du må bekrefte bestillingen. Det er derfor viktig at vi har ditt gyldige telefonnummer. Hvis bestillingen ikke bestå vår bekreftelse, eller hvis vi ikke kan kontakte deg, vil kredittkortet ditt ikke bli akseptert, og vi vil tilby deg å betale via alternativ betalingsmetode beskrevet ovenfor.

Når betalingen din er bekreftet og passerer vår antifraudskontroll, blir kortet ditt belastet. Vanligvis godkjente betalinger behandles og ryddes innen 1-2 virkedager, og bestillingen din er bestått for frakt etter det.

Jeg har bestilt bestillingen, men kortet mitt er ikke belastet?

Kortet ditt belastes ikke umiddelbart etter kjøpet. Verifikasjonsprosessen tar fra 2 timer til 2 virkedager. Hvis kortet ditt ikke belastes innen 2 virkedager etter kjøpet, vennligst kontakt oss, så undersøker vi dette.

Leveringsadressen min er forskjellig fra faktureringsadresse.

Dette er ikke et problem så lenge navnene på kredittkort og på fraktdestinasjonen er de samme. Men hvis vi er råd med betalingsporten for å sjekke denne bestillingen, vær forberedt på at vi trenger ytterligere bekreftelse.

Hvis faktureringslandet er forskjellig fra fraktlandet, må vi betale via en hvilken som helst alternativ betalingsmåte.

Kan jeg betale via bankoverføring, og er det noen fordeler hvis jeg velger denne betalingsmåten?

Vi tilbyr 5% rabatt på enhver bestilling betalt via bankoverføring. I tillegg dekker vi bankoverførselsgebyrer. For eksempel, hvis bestillingen din er for $ 400, og du er villig til å betale penger via bank, vil det totale beløpet du trenger å sende, bli $ 400 – $ 20 (5% rabatt) – $ 40 (bankoverføringsgebyr) = $ 340

Hvis bestillingsbeløpet er mer enn 750 dollar tilbyr vi 10% rabatt sammen med en hvilken som helst annen rabatt du får (retur kunde, kampanjekode eller spesielle rabatter), pluss vi kompenserer bankoverførselsgebyr.

Europeiske kunder kan betale via Uberweisung (Tyskland) og IBAN-overføring til vår EU-bankkonto. SEPA-overføringer er gratis og du får 10% rabatt på enhver bestilling.

Betalinger via bank krever ingen verifisering og blir normalt behandlet og ryddet innen 1-2 virkedager. Så du får bestillingen raskere.

Hvilke rabatter tilbyr du?

Vi har følgende liste over rabatter tilgjengelig akkurat nå:

5% rabatt på bestillinger mindre enn $ 750 hvis betalingsmetode er bankoverføring, pengeoverføring eller bitcoins.
10% rabatt på bestillinger med totalt mer enn 750 dollar hvis betalingsmetode er bankoverføring, pengeoverføring eller bitcoins.
5% på hvilken som helst retur kundeordre.
10% på en returbestilling med en verdi på mer enn $ 750 (uansett hvilken betalingsmetode er valgt).

I tillegg tilbyr vi ulike typer sesongbaserte salg og kampanjer, som rabatter på steroid-syklusene.

Hvordan blir produkter sendt?

Ved vellykket betaling er bestillingen din bestått for frakt og sporingskoden leveres innen 2-5 virkedager.

Vi bruker EMS (USPS) sporbar frakt som krever signatur ved ankomst av produktet. Alle pakkene kan spores via disse nettstedene.

Hvordan sendes bulk / store mengder bestillinger?

Hvis bestillingen er for stor nok til ikke å passe inn i samme forsendelseskuvert som en liten størrelse, garanterer vi at bestillingen blir delt inn i nødvendig mengde pakker. Uansett hvor stor bestillingen din er, forsikrer vi deg om samme diskresjonsnivå og ompakning brukes som med en liten størrelse. Pluss uansett på bestillingsstørrelsen betaler du kun fraktgebyr en gang.

Hvor lang tid tar fraktprosessen?

Anslått leveringstid er 5-17 virkedager, avhengig av destinasjon.
5-12 virkedager til USA, Canada, Europa og Asia
8-17 virkedager til Sør-Afrika

Er det mulig for forsendelsesforsinkelse?

Frakttidspunktet avhenger av ulike faktorer som posttjeneste effektivitet, fortolling, internasjonal transitt mv. Derfor gir vi deg en tilnærming basert på vår statistikk og tidligere erfaring.

Vanligvis kommer 80-85% av flypostpakker med 10 dager, og 15-20% ankommer innen 10-15 virkedager. Dette er en refleksjon av inkonsekvenser med ulike postrepresentanter, og ikke tjenester som tilbys av oss. Hovedforsinkelsen skjer på grunn av egendefinert godkjenning i land hvor produktene sendes fra og tilpasses i destinasjonsland. Hvis du ser at sporingskoden din ikke beveger seg i løpet av 5 dager, er dette hovedårsaken til at dette skjer.

Hver internasjonal forsendelse passerer normalt gjennom den lokale og nasjonale posttjenesten i opprinnelseslandet, deretter eksport, samt forsendelsesoverføring via utgangshavner, transitt til mottakerland med internasjonal posttjeneste, import i destinasjonsland (tollklarering), og til slutt den lokale og nasjonale posttjenesten i mottakerlandet. Hvert påfølgende trinn har innflytelse på leveringstiden. Selv om flertallet av disse trinnene er vellykket utført i tide, er ineffektivitet eller midlertidig inaktivitet under et enkelt trinn nok til å forlenge leveringstiden over den vanlige og tildelte tidsrammen

Sender du til P.O. Esker?

Ja, vi sender til P.O. Esker

Er det nødvendig med en signatur for frakt og hvorfor?

Ja, vår fraktmetode krever signatur fra din side ved levering. Dette tillater oss å bekjempe enhver svindelaktig tilbakebetaling når kunden får sin bestilling og hevder at han aldri har mottatt noe. Vi har 99% vellykket pris for å vinne slike kredittkorttvister fordi vi leverer korrespondanse med kunden, bestillingsdetaljer, bilde av pakken vår og bekreftelse fra posttjenesten som varen leveres. Tvert imot, hver svindelskvikt skader kreditt rapport av svindel og påvirker hans kreditt historie pluss gjør ham betale fra $ 25 til $ 200 for ulovlig tvist.

Hvor sender du fra?

Frakt er ordnet fra India, Singapore, Thailand, European Union. Vår organisasjons navn er ikke angitt på noen pakke, og forsendelser er laget fra ulike fraktpunkter for å sikre maksimal skjønn og høyest sannsynlighet for vellykket levering.

Hvilke land sender du til?

Vi sender over hele verden.

Hva om pakken er beslaglagt av egendefinert?

Vi har 99,9% suksessleveranse til USA, Canada, Europa og Sør-Afrika. Selv om produktene blir beslaglagt (1% mulighet basert på vår statistikk gjennom årene), tilbyr vi tilbakelevering eller kreditt til nytt kjøp på vår side. Vi trenger bare å sende oss en e-postmelding fra postkontoret eller egendefinert at pakken ble stoppet, og vi ordner ny levering innen 3 virkedager.

Fraktsted sier at sporing ikke eksisterer.

Sporing kan gjøres etter 72 timer, fordi fra vår leveringssenterpakke går til logistikklager og venter på egendefinert. Hvis sporingskoden ikke vises i systemet etter 3 virkedager, vennligst kontakt oss, så undersøker vi dette.

Vi anbefaler at våre USA-kunder bruker nettstedet til varen kommer til USA. Deretter kan du bruke USPS nettsted for å spore pakken. Vi anbefaler at du legger inn din epost på USPS-siden for å få hver oppdatering på leveringsstatus.

Sporingskoden min beveger seg ikke.

Vanligvis skjer dette når varer holdes på egendefinert og venter på passering. Dette betyr ikke noe problem. Men hvis sporingskoden din ikke viser noen fremskritt innen 10 dager, vennligst kontakt oss, så undersøker vi dette. Vi kan også hjelpe deg med å kontakte ditt lokale EMS-kontor (USPS) med sporingskoden for å få detaljert informasjon der varen er akkurat nå.

Bestill ankom, men det er ikke fullført.

Ta kontakt med oss ​​når du har et slikt problem. Vi trenger deg til å sende oss bildet av hva du fikk, inkludert pakkeetiketter. Dette vil hjelpe oss med å undersøke hvordan dette skjedde for å forhindre slike problemer i fremtiden. Vanligvis kommer vi tilbake med resultatet av etterforskning innen 2 virkedager. Som et resultat kan vi tilby deg omlevering av manglende elementer, delvis tilbakebetaling, kreditt mot ditt nye kjøp og rabattkupong for å kompensere for dette problemet.

Hvordan kan jeg kontakte deg?

Siden våre tjenester er optimalisert for å bli gjennomført online og over hele verden, er du velkommen til å kontakte vår salgsavdeling via vår hjemmeside på siden Kontakt oss.

Vanligvis e-postforespørsler blir besvart innen 24 timer, men noen ganger kan det ta 2 virkedager for oss å svare. E-postforespørsler sendt på fredag ​​er noen ganger svart på mandag på grunn av tidsforskjell i arbeidstiden til vårt supportteam og din plassering.

X